Berényi biobrikett


Szalmából és más mezőgazdasági alapanyagból, melléktermékből
A szalmabrikett a melléktermék-hasznosítás korszerű elvének alkalmazásával gyártott, barátságos tüzelőanyag. Gabonaszalmából készül, nagy nyomású préselési technika segítségével, dugattyús préssel (nem csigás vagy hidraulikus prés)! Felhasználása során a növényi szárban felhalmozódott magas energiatartalom felszabadulása a keményfával közel megegyező hőmennyiséget biztosít a fűtőberendezés számára. Az optimális hőleadás azonban csak megfelelő tüzelési technika alkalmazása mellett érvényesül (erre vonatkozó javaslatunkat lentebb olvashatja). A cégünk által gyártott szalmabrikett masszív, 5-20 cm hosszú, 50 mm átmérőjű tömör, henger formájú (nem lyukas közepű), amelyet kazánba, kályhába, kandallóba egyaránt ajánlunk. Mivel a feldolgozás során semmilyen mesterséges adalék, kötőanyag hozzáadása nem történik, így termékünk teljesen környezetbarát biobrikett. A kiszerelést elsősorban zsákba végezzük (cca. 10-25 kg/db), de partnereink igénye szerint más csomagolást is vállalunk. Termékünk zsákban hosszabb távon is tárolható minőségromlás nélkül, ellentétben több más - pl. többféle csigás préssel gyártott szalmabrikettel.

FONTOS TUDNIVALÓK:

A jó minőségű szalmabrikett gyártásához nagy teljesítményű, masszív gép szükséges! Bizonyos gépek (pl. egyes hidraulikus és csigás prések) - a tapasztalatok és több komoly szakember egybehangzó véleménye alapján - ennek elérésére, a hangzatos reklámok ellenére nem alkalmasak! Ezért a szalmabrikett minősége a különböző gyártóknál rendkívül eltérő lehet. Az általunk gyártott tömör (nem lyukas közepű) tüzelőanyag minőségét a vásárlóink elégedettsége mellett laboreredmény is igazolja.

A szalmabrikettnél az egyedi tulajdonságok miatt (beltartalom, tüzeléstechnika, magasabb hamutartalom) a fabrikettel ellentétben nem feltétlenül előny a nagyobb átmérő, keresztmetszet! A fentieket javasoljuk a vásárlásnál figyelembe venni!

Magas fűtőérték, kényelem, tiszta környezet!

Próbálja ki termékünket, kiszolgálás telephelyünkön már kis tételben is (1 mázsa)!

Az általunk gyártott SZALMABRIKETT előnyei:

FONTOS! Más tüzelőanyaghoz hasonlóan a szalmabrikett használatakor is fontos a koromtalanítás! Ezt évente több alkalommal is javasolt megtenni!

Tüzeléstechnikai javaslat

FIGYELEM! A fenti információk és adatok az általunk gyártott, jó minőségű, tömör (nem lyukas közepű), magas fűtőértékű szalmabrikettre vonatkoznak, esetleges más gyártók hasonló termékeire nem feltétlenül érvényesek!